Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Valorile Colesterolului

Valorile colesterolului

Referirile la valorile normale ale colesterolului au întotdeauna ca punct de plecare nişte factori care pot influenţa gradul lor de stabilitate, reflectat prin creşţerea sau scăderea acestora. Valorile colesterolului depind de vârstă, de factorii de risc asociaţi, dar şi de patologia fiecărui pacient în parte.

În momentul de faţă se consideră că valorile colesterolemiei totale trebuie sa fie sub 200 mg%. Valorile intre 200 mg% si 239 mg% sunt considerate la limita, iar cele ce depasesc 240 mg% sunt crescute.

Mai detaliat, pentru adulţi s-au stabilit nişte valori considerate optime ale colesterolului, LDL, HDL şi trigliceride, astfel:

* Colesterol total< 200 mg/dl

* LDL<100 mg/dl

* HDL>60 mg/dl

* TG<150 mg/dl

Pentru copiii între 4-19 ani valorile normale sunt:

* Colesterol total<170mg/dl

* LDL<110 mg/dl

Specialiştii recomandă ca nivelul colesterolului să fie măsurat cel puţin o dată la cinci ani. Există anumite persoane care sunt predispuse mai uşor de a avea colesterolul crescut. Este cazul celor cu o greutate sub limita normală sau a copiilor care provin din familii cu risc crescut de boli cardiovasculare.

În toate cazurile, însă, cele mai bune metode de menţinere sub control a valorilor colesterolului sunt dieta sănătoasă şi stilul de viaţă activ.