Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Colesterolul va poate fi in acelasi timp si prieten si dusman

Colesterolul va poate fi in acelasi timp si prieten si dusman

Colesterolul va poate fi in acelasi timp si prieten si dusman

Aveti tendinta de a ocoli cerealele, fructele si legumele? Nu lasati sa treaca o zi fara sa mancati carne? Miscare faceti foarte rar? V-ati gandit ca un asemenea mod de viata poate creste nivelul de colesterol din organismul dumneavoastra?

Statisticile medicale vorbesc despre colesterol ca fiind cea mai renumita substanta din organismul uman. „Am colesterol marit“ tinde sa devina un lait-motiv in zilele noastre, cand un nivel crescut de colesterol in sange este descoperit deopotriva la tineri si varstnici. Unele persoane iau masuri si cu ajutorul dietei reduc nivelul de colesterol din sange. Altele dimpotriva nu inteleg de ce trebuie controlat acest colesterol, din moment ce ele se simt bine pe moment. Efectele? Aproape jumatate din populatia Romaniei sufera fara sa isi dea seama de boli ca hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat, pe fond de colesterol marit. Aproape jumatate dintre romani au colesterol marit, problema care distruge vasele sangvine mai devreme decat distrugerile provocate de varsta. Doi din trei romani mor din cauza afectiunilor cardiovasculare provocate de colesterol.

Colesterolul este un alcool policiclic de care se leaga acizii grasi, devenind astfel o grasime care se intalneste in aproape toate alimentele de origine animala. Nivelul ridicat de colesterol este responsabil pentru atacurile cardiovasculare, ateroscleroza, litiaza biliara si o multime de alte boli, dar foarte putini sunt cei care cunosc faptul ca acest colesterol are un rol esential in mentinerea sanatatii corpului. Tratatele de medicina ne spun despre colesterol ca exista in fiecare celula a corpului, intra in alcatuirea membranelor care protejeaza nervii. Acelasi colesterol contribuie la sinteza unor hormoni, cum ar fi testosteronul si estrogenul. Pe de alta parte, un nivel ridicat de colesterol creste riscul de boala cardiovasculara, insa nici un nivel foarte scazut de colesterol in sange nu este bun. Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Boston (SUA), persoanele cu un nivel de colesterol mult sub limita normala au probleme de concentrare, probleme cu memorarea informatiilor.

Un nivel normal de colesterol in organism este esential pentru piele, unde este transformat in vitamina D sub actiunea razelor ultraviolete. De asemenea, despre colesterol se stie ca favorizeaza metabolizarea carbohidratilor si este necesar pentru sinteza hormonilor suprarenali (cortizol) si a celor sexuali.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>