Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

40 de romani mor, zilnic, de infarct miocardic

40 de romani mor, zilnic, de infarct miocardic

Şansa de supravieţuire a celor care suferă de boli coronariane a fost îmbunătăţit de progresele înregistrate în tratamentele afecţiunilor cardiovasculare, totuşi aceasta rămâne prima cauza de mortalitate, în România, mor zilnic din cauza infarctului miocardic aproximativ 40 de oameni, potrivit studiilor prezentate la cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie ce s-a desfăşurat în perioada 7 – 8 octombrie la Sinaia.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces în următorii ani, reprezentând peste 12% din mortatitalitea generală, înaintea celor provocate de cancer, accidente rutiere, SIDA sau bolile hepatice. La sfârşitul anului 2006, în România erau înregistraţi aproape un milion de pacienţi cu boală coronariană ischemică.

În prezent, aproape 30% dintre pacienţii cu boală coronariană prezintă un risc de mortalitate de trei ori mai mare decât cei care au cancer. Jumătate dintre cei cu afecţiuni cardiovasculare mor la patru ani de la depistarea bolii, iar unu din patru dintre aceştia se reinternează la trei luni de la primul episod de criză.

Printre principalele cauze ce declanşează afecţiunile cardiovasculare sunt: fumatul, tensiunea arterială ridicată, diabetul, nivelul ridicat al colesterolului, obezitatea, dar şi alţi factori precum istoricul familial de boală coronariană.

Riscul unui atac de cord şi a morţii din această cauză este foarte ridicat la pacienţii cu boală coronariană ischemică care au un ritm cardiac accelerat (frecvenţă cardiacă crescută).
Managementul curent al bolii coronariane ischemice are două obiective principale: reducerea simptomelor dureroase şi reducerea riscului de evenimente coronariene precum infarctul miocardic şi prelungirea vieţii.

Modificarea stilului de viaţă este foarte importantă în prevenirea bolii coronariane ischemice.
Totuşi, deşi opţiunile curente de tratament şi tehnicile chirurgicale au sporit şansele de supravieţuire celor cu astfel de afecţiuni, bolile cardiovasculare rămân o problemă majoră de sănătate publică, de aceea este nevoie de tratamente noi şi eficiente de prevenire a lor.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>