Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Sindromul metabolic poate fi prevenit prin consumul de lactate?

Sindromul metabolic poate fi prevenit prin consumul de lactate?

Intr-un material anterior am vazut la ce probleme grave poate sa duca “Sindromul metabolic”. De aceea, orice solutie pentru prevenirea acestuia trebuie luata in calcul. Oamenii de stiinta spun ca o cana de lapte bauta in fiecare zi protejeaza organismul impotriva aparitiei “Sindromului metabolic”.

Daca nu va place laptele, un efect asemanator il au si branza proaspata si iaurtul. Acestea sunt concluziile unui studiu amplu publicat de Journal of Epidemiology and Community Health (Jurnalul de Epidemiologie si Sanatate Publica). Studiul a fost efectuat timp de 20 de ani, pe aproape 2.300 de barbati, cu varste intre 45 si 59 de ani, si a constat in completarea unor jurnale privind alimentele consumate de acestia in fiecare zi. La finalul cercetarii, s-a descoperit ca persoanele care consumasera produse lactate zilnic prezentau un risc mult mai mic de a face “sindromul metabolic” fata de barbatii care nu introduceau astfel de alimente in dieta lor zilnica. Astfel, subiectii care consumau zilnic macar o cana cu lapte aveau cu peste 60% mai putine sanse de a dezvolta “sindromul metabolic”, in timp ce barbatii care consumau alt produs lactat in fiecare zi prezentau un risc cu 56% mai mic. Studiul de 20 ani a constat in masurarea nivelului insulinei, a glicemiei, a tensiunii arteriale si a grasimilor din sange si din corp.

Putem deduce din aceasta cercetare ca a consuma produse lactate zilnic, in special lapte, ajuta foarte mult la prevenirea “sindromului metabolic”.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>