Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Fructele rosii scad colesterolul

Fructele rosii scad colesterolul

Eu stiu ca fructele de culoare rosie scad colesterolul.Azi am scos o punga mare, cu capsune ,din congelator.Sunt bune,dar nu in prajituri ci asa simplu,mancate cu lingurita,una cate una si zeama lor e un deliciu.Si inca ceva…fara zahar,caci zaharul anuleaza efectul.

Spun asta fiindca am muncit la capsunii mei din gradina de m-am spetit si ca sa pot acum sa spun…da,a meritat si inca nu s-a terminat.Numai culesul, stand aplecata cu picioarele la spinare sa nu calc fructele si cu sangele in cap…hehe..mult mai simplu este sa le luati direct de la market,cred ca sunt deja.Eu ma multumesc cu ale mele, decongelate.

Stim cu totii ca pentru a ne mentine in forma specialistii ne recomanda consumul zilnic de fructe si legume.
Aceste alimente asigura necesarul de vitamine, minerale, fibre si alti nutrienti esentiali pentru o buna functionare a organismului, intarirea sistemului imunitar, protectie impotriva efectelor imbatranirii, precum si pentru reducerea riscului de aparitie a cancerului si a bolilor cardiovasculare.
Este esential sa consumam zilnic intre 5 si 9 portii de fructe si legume de diverse culori pentru a ne bucura din plin de beneficiile acestor alimente.
Fructele si legumele de culoare alba, cafenie si maro contin polifenoli – substante care pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Consumand fructe si legume albe vei reusi sa:
- Iti mentii nivelului colesterolului in limite normale – Reduci riscul aparitiei cancerului
- Previi aparitia bolilor sistemului cardio-vascular
gramadadefructe Fructele rosii scad colesterolul Fructe si legume de culoare alba, cafenie si maro:
- Mere
- Banane
- Pere galbene
- Nectarine
- Piersici
- Curmale
- Stafide
- Conopida
- Usturoi
- Ceapa
- Ciuperci
- Cartofi albi
- Gulii
- Pastarnac
- Patlagina
- Ghimbir

Fructele si legumele de culoare galbena si portocalie contin substante antioxidante precum vitamina C, caroteni si flavonoide. Consumand zilnic fructe si legume galbene si portocalii:
- Vei reduce riscul aparitiei cancerului
- Vei preveni aparitia bolilor cardio-vasculare si a problemelor legate de vedere
- Vei dobandi un sistem imunitar puternic
Fructe si legume de culoare galbena si portocalie:
- Portocale
gramadadefructe1 Fructele rosii scad colesterolul – Grapefruit
- Mandarine
- Clementine
- Lamai
- Mango
- Papaya
- Fructul pasiunii
- Ananas
- Suc de ananas
- Nectarine
- Piersici
- Caise
- Mere galbene
- Pere galbene
- Pepene galben
- Kiwi galben
- Morcov
- Dovleac
- Porumb
- Cartofi (dulci)
- Fasole galbena
- Rosii galbene
- Ardei galben

Fructele si legumele de culoare rosie contin licopen – substanta care reduce riscul aparitiei unor forme de cancer, in special al cancerului de prostata, si antociani – substante care au propietatea de a mentine vasele sangvine intr-o forma.(Healthy,sanatate si diete)

Capşunele sunt adevărate energizante pentru organism. Bogate în vitamine, minerale şi acid folic, aceste fructe umplu organismul de vitalitate. Fierul pe care-l obţinem din consumul de căpşune previne anemiile, iar conţinutul semnificativ de vitamina K ajută la funcţionarea normală a ficatului. Consumate cu iaurt sau ca ingredient al unei salate de fructe, delicioasele căpşune previn afecţiunile inimii.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>