Dieta care scade colesterolul

Scaderea Colesterolului

‘Colesterolul rau’ e daunator pentru sistemul cardiovascular, in schimb cel ‘bun’ ajuta la mentinerea sanatatii arterelor. Va prezentam mai jos dieta ideala pentru scaderea colesterolului.

Trebuie sa limitam aportul de trigliceride alimentare, de provenienta animala. Cele mai daunatoare produse sunt grasimile saturate si produsele in care acestea se gasesc in cantitate mare precum slanina, carnurile grase de porc, oaie, vita, mezelurile grase, carnatii, organele animale si in special creierul, pielea de gaina.

Alte produse bogate in colesterol sunt ouale si mai precis galbenusul de ou. De aceea, pentru a normaliza nivelul colesterolului in sange, nu trebuie sa exageram cu consumul da galbenusuri. Trei pe saptamana sunt suficiente pentru persoanele care au aceasta problema.

Citeste restul acestui articol »

Despre colesterol – intrebarea 7

Intrebare:

Mi-am facut de curand analizele si am descoperit ca nivelul colesterolului este de 440. Stiam ca este ridicat, asa a fost mereu, dar nici chiar asa. Urmez un tratament cu Lescol XL. Dietele pentru scaderea colesterolului nu sunt neaparat benefice, tinand cont si de faptul ca am si pietre la rinichi de natura oxalati de calciu. Am grupa sanguina A. Am 168 cm si 65 de kg. Ce imi recomandati pentru pierderea a 5-6 Kg ?

Raspuns:

Iti recomandam regim alimentar cu diete hipocalorice si hipolipidic si multa miscare. Ar fi bine sa consulti un nutritionist. Mult succes!

Despre colesterol – intrebarea 6

Intrebare:

Mereu aud despre marea problema a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scazut, sub limita normala. E vreo problema ?

Raspuns:

Nu, deoarece nu exista boli care sa fie declasate de prea putin colesterol, asa cum exista în cazul invers. Totusi, unele studii sugereaza o legatura între colesterolul scazut (sau la limita inferioara) si depresie, fara a se putea preciza daca e vorba de o legatura de tip cauza-efect sau de o corelare de alta natura.

Despre colesterol – intrebarea 5

Intrebare:

Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL-LDL nu este bun. Ce trebuie sa fac ?

Raspuns:

Afectarea raportului dintre “colesterolul bun”, adica HDL si “colesterolul rau”, adica LDL are importanta mai ales în cazurile în care colesterolul normal este crescut sau are valori la limita. Deci, în cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie .

O importanta mai mare acordata pestelui în alimentatie ar fi indicata, totusi.

Despre colesterol – intrebarea 4

Intrebare:

Am colesterolul marit, dar nu suport sa manânc peste, iar usturoiul îmi face rau.

Raspuns:

În loc de peste, puteti folosi numeroasele suplimente alimentare care contin acizi omega-nesaturat i, iar în loc de usturoi, încercati tablete de usturoi de la farmacie.

De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteti gasi combinatii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.