Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Retete cu colesterol redus – Colesterolul poate fi redus prin consumul de coacăze

Retete cu colesterol redus – Colesterolul poate fi redus prin consumul de coacăze

Coacăzele sunt o adevarată armă secretă care luptă cu diferite boli care atacă organismul. Incă din antichitate se consideră că aceste fructe favorizează longevitatea. Se și intelege acest lucru mai ales dacă ne gândim la cantitatea mare de vitamine și minerale existentă în coacăze.

Conform “ British Journal of Nutrition” consumul de coacăze poate avea un important rol în reducerea nivelului colesterolului.

Testul a fost făcut pe porci și a avut la bază un regim axat în special pe coacăze. Rezultatele obținute au fost următoarele: scăderea colesterolului total care a inclus și nivelele de LDL și HDL.

In testele făcute s-a observat că suplimentele au redus colesterolul din plasma cu randamente mai bune când animalele au primit o dietă bazată pe plante decât atunci când au primit un alt regim alimentar.

Porcii testați aveau nivelul colesterolului asemănător cu cel al oamenilor fiind la fel de susceptibili bolilor vasculare provocate de regimul urmat.

Care ar fi explicația?

Coacăzele au o activitate antioxidantă și au un potențial cardioprotector. Potrivit doctorului care a condus studiul, Wihelmina Kalt, consumul mai mare de fructe și legume ajută la prevenirea bolilor dar și la controlul greutății.

Coacăzele negre ajuta digestia, stimulează funcționarea ficatului, a splinei și a pancreasului.

De asemenea, coacăzele negre reduc și apariția Alzheimerului deoarece acestea conțin proprietăți care protejează creierul. Deocamdată studiul este la inceput insa rezultatele obtinute arata actiunea pozitivă a coacăzelor asupra organismului uman.

Încearcă să introduci în obiceiurile tale alimentare aceste fructe și rezultatele nu vor întarzia să apară. În cazul în care deja consumi sau ai urmat diete pe bază de coacăze nu ezita să ne împătăsești și nouă rezultatele obținute.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>