Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Fibrele constituie un tratament eficient pentru colesterol

Fibrele constituie un tratament eficient pentru colesterol

Fibrele constituie un tratament eficient pentru colesterol

Tratament pentru colesterol – de retinut

Fibrele solubile sunt cele care reduc nivelul de colesterol in sange. Un gram de fibre solubile (din seminte de in sau psyllium) poate reduce nivelul de colesterol total cu 0,045 mmol/l. S-a demonstrat ca administrarea de suplimente nutritive cu seminte de in si psyllium scade cu 10% nivelul de colesterol rau (LDL) in patru saptamani. O reducere cu 10% a nivelului de colesterol scade riscul de boala cardiovasculara cu 20%, arata un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition, in 1999.

Fibrele, tratament pentru colesterol

Medicii americani de la Universitatea Harvard din Boston au urmarit regimul alimentar si nivelul de colesterol la un lot de peste 86.000 de barbati americani cu varste cuprinse intre 40 si 84 de ani, timp de peste cinci ani. Studiul a demonstrat faptul ca aceia care consumau zilnic cel putin 20-24 g fibre vegetale erau cu 20% mai putin expusi riscului de colesterol ridicat fata de cei care nu consumau fibre vegetale, iar nivelul de colesterol in sange era cu 25% mai mic. Iata cum un mic efort – cel de a consuma fibre vegetale zilnic – este un foarte bun tratament pentru colesterol si ne protejeaza de efectele unui colesterol ridicat (infarct miocardic, accident vascular cerebral sau arteriopatie periferica).

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>