Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Painea Dobrogea-Benecol, prima paine care scade colesterolul

Painea Dobrogea-Benecol, prima paine care scade colesterolul

Pâinea este un aliment de bază în alimentaţia românilor, peste 90% dintre aceştia consumând la masă câteva felii. Deşi este un aliment nelipsit, nu toată lumea știe să aleagă pâinea cea mai potrivită, atrage atenţia ing. Otilia Stanciu, director marketing-vânzări Dobrogea Grup. Declarația a fost făcută cu ocazia conferinței dedicată evenimentelor “Ziua Mondială a Alimentaţiei” și “Ziua Mondială a Pâinii”, organizată de Sănătatea Press Group, cu sprijinul Dobrogea Grup, pe 16 octombrie 2010.

Potrivit ing. Otilia Stanciu, director marketing-vânzări Dobrogea Grup, românii sunt tradiţionalişti şi din acest motiv țara noastră încă se situează pe unul dintre locurile fruntaşe în Europa în ceea ce priveşte consumul de pâine, cu 108- 110 kilograme pe an pe cap de locuitor. În acest context,sortimentele de pâine pe care Dobrogea Grup le dezvoltă sunt produse pentru sănătate. Și asta deoarece reprezintă un produs echilibrat pe masa fiecărui consumator, care oferă un aport nu numai de glucide complexe, ci şi de fibre alimentare şi vitamine. În același timp, sunt produse sănătoase proiectate nutriţional în corelaţie cu obiceiurile de viaţă şi de consum ale românilor.

O gamă important de produse lansată de Dobrogea Grup este Bongrana, respectiv Bongrana Sana, produse care au un conţinut de şapte grame de fibre la suta de grame de produs. Această pâine este recomandată pentru sănătatea sistemului cerebrocardiovascular şi digestiv. Pâinea Bongrana Sana hipoglucidică este încă o pâine care nu are concurent. Potrivit ing. Otilia Stanciu, director marketing-vânzări Dobrogea Grup, acest tip de pâine vine în sprijinul bolnavilor de diabet şi îndeosebi a celor cu diabet de tip 2. Pâinea Bongrana Sana hipoglucidică este o pâine bogată în fibre cu un conţinut de 11 grame de fibre la suta de grame de produs, cu un conţinut redus de carbohidraţi de numai 32 grame pe suta de grame, faţă de 42,5 grame cât are pâinea de larg consum.

Însă noutatea este reprezentată de pâinea de secară Dobrogea-Benecol, lansată în luna iunie 2010. Dobrogea-Benecol este prima pâine care reduce colesterolul, o pâine din secară cu esteri de stanoli din plante. În condiții în care bolile cardiovasculare sunt prima cauză de mortalitate în România, pâinea Dobrogea-Benecol este o soluţie de scădere a colesterolului pe cale naturală. Și asta pentru că este bogată în proteine şi fibre şi este în acelaşi timp o pâine hipoglucidică, a arătat ing. Otilia Stanciu, director marketing-vânzări Dobrogea Grup.Doza zilnică recomandată este de patru felii de pâine, respectiv 80 de grame pe zi.

Dobrogea Grup a dezvoltat şi alte produse funcţionale, gama de produse bio, pâinea proaspătă de consum zilnic Bonpana. Compania Dobrogea îşi afirmă responsabilitatea pentru sănătatea consumatorilor, dezvoltarea durabilă ca şi companie, implicarea în educarea corectă, informarea corectă şi conştientizarea tuturor categoriilor de consumatori pentru o alimentaţie sănătoasă şi promovarea valorilor şi tradiţiilor autentice româneşti, a încheiat ing. Otilia Stanciu, director marketing-vânzări Dobrogea Grup.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>