Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Branza care scade colesterolul

S-a lansat brânza anti-colesterol

Cercetătorii italieni au creat un tip de brânză, numită “Cladis”, despre care spun că este eficientă în lupta împotriva colesterolului.

“Cladis” se numeşte produsul “născut” în Italia din lapte de oi alimentatate cu seminţe de in. Brânza este asemănătoare celei de burduf din România.

Lupta împotriva colesterolului găseşte un aliat în Italia: brânza de burduf. “Cladis” a fost “creată”, potrivit agenţiei Ansa, de un grup de cercetători ai Facultăţii de Agricultură din cadrul Universităţii din Pisa, coordonaţi de Pierlorenzo Secchiari.

Brânza este făcută din lapte de oi alimentate cu hrană bogată în extracte de seminţe de in şi cu acizi graşi omega (denumiţi în italiană Cla). Laptele astfel obţinut este bogat în acid linoleic, un acid frecvent întâlnit în dietele de slăbire. În plus, acidul linoleic apără organismul de bolile cardiovasculare.

Confirmarea efectelor brânzei anti-colesterol, peste doi ani şi jumătate

Noua brânză urmează să fie analizată de cercetătorii Policlinicii Abano Terme – Fondazione Leonardo. Finanţarea de 276 de mii de euro este suportată de Fundaţia Casa de Economii din Padova şi Rovigo din regiunea italiană Veneto.

Procesul va dura 30 de luni și se va experimenta pe 100 de femei cu vârste de peste 60 ani cu sindromul metabolic. Pacientele supuse tratamentului obţin astfel un dublu beneficiu prin prevenirea bolilor cardiovasculare şi a osteoporozei.

Brânza anti-colesterol va fi produsă în regiunile italiene Veneto şi Abruzzo.

Dacă în cele 30 de luni ipotezele vor fi confirmate, producţia de brânză se va extinde la oile din localitatea Onna, din provincia L’Aquila, unul dintre satele afectate de cutremurul din 6 aprilie 2009.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>