Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Paine de secara cu efect in scaderea colesterolului – esteri de stanol

Paine de secara cu efect in scaderea colesterolului – esteri de stanol

Una din cele mai mari descoperiri in nutritie in premiera in Romania o reprezinta painea Dobrogea-Benecol, produsa din faina integrala de secara cu esteri de stanoli din plante, cu efect dovedit clinic in scaderea colesterolului. Produsul a fost lansat in aula Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, de catre Dobrogea Grup, unul din cei mai importanţi producatori din domeniul morarit-panificaţie din Romania, in parteneriat cu Raisio Ltd. Finlanda.

Painea Dobrogea-Benecol este recomandata de specialisti persoanelor care au colesterolul marit, precum şi celor care vor sa previna aceasta problema de sanatate. De asemenea, produsul se adreseaza si celor care doresc sa adopte o dieta sanatoasa. Consumul a 2 grame de esteri de stanoli din plante (Benecol) pe zi are un efect de reducere a colesterolului seric total cu pana la 10% şi a colesterolului LDL cu 15 procente, dupa cum o demonstreaza studiile clinice.

Milioane de oameni din peste 30 de tari consuma produse Benecol in fiecare zi. La evenimentul de lansare a fost prezent inventatorul Benecol, dr. Ingmar Wester, directorul Departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Raisio Ltd. Finlanda, care a prezentat rezultatele celor mai recente studii clinice in domeniu. “Consumul zilnic de produse Benecol, la mesele principale, asigura doza zilnica de esteri de stanoli din plante necesara scaderii colesterolului. Esterii de stanoli din plante sunt recomandaţi de numeroase organisme naţionale şi internaţionale din domeniul nutriţiei, fiind considerate ingrediente eficiente şi sigure pentru sanatatea noastra. Aceştia sunt molecule asemanatoare colesterolului şi se gasesc, in concentraţie mare, in uleiurile vegetale şi in cereale. Ei acţioneaza prin reducerea absorţiei colesterolului din tractul digestiv, atat a colesterolului din dieta, cat şi a celui biliar”, a declarat dr. Ingmar Wester.

Preşedintele Dobrogea Grup, dr. ing. Fotini Teodorescu, a declarat: „Dobrogea Grup a lansat de-a lungul timpului produse şi activitaţi in premiera pentru piaţa romaneasca, noi branduri şi concepte, fiind in permanenţa un deschizator de drumuri. Ne-am adaptat oferta la piaţa şi la exigenţele standardelor europene şi ne dorim ca prin tot ceea ce facem sa pastram increderea şi ataşamentul consumatorilor noştri faţa de brandul Dobrogea. Pornind de la acest deziderat, am cautat mereu produse funcţionale, cu rol in imbunataţirea starii de sanatate a organismului. Astfel, Dobrogea-Benecol, este prima paine cu rol dovedit in reducerea colesterolului, urmand ca in viitor sa dezvoltam şi alte produse care se adreseaza persoanelor care adopta un mod de viaţa sanatos.“

La evenimentul de lansare al painii Dobrogea-Benecol au participat peste 70 de personalitati din domeniul medical şi al cercetarii alimentare, reprezentanţi ai Ministerului Sanataţii, ai Ministerului Agriculturii, ai Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificaţie şi Produse Fainoase (ROMPAN), precum şi membri ai asociaţiilor de pacienţi cu afecţiuni cardiologice şi diabetologice.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>