Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Dieta elvetiana

Regimul elevetian nu este unul care sa poata fi urmat pe termen lung si care sa asigure o slabire de durata

Regimul elvetian a fost pus la punct de nutritionistii elvetieni si promite pierderea a 2-3 kilograme intr-o saptamana. Teoretic, regimul se poate tine pe termen nelimitat, pentru ca el contine toate grupele importante de nutrienti, vitamine si minerale. Un dezavantaj major ar fi lipsa de diversitate a meselor care in surt timp duce la plictiseala

Regimul elevetian nu este unul care sa poata fi urmat pe termen lung si care sa asigure o slabire de durata. Este un regim sarac in carbohidrati si bogat in proteine si nu este indicat decat persoanelor perfect sanatoase. In schimb este perfect pentru cei care vor sa slabeasca repede cateva kilograme. Meniul este acelasi in fiecare zi, insa avantajul este ca se pot face diferite combinatii din alimentele indicate, la cele trei mese.

Alimentele ce trebuie consumate in cursul unei zile:

200-300 g de carne slaba sau peste. Se poate pregati fiert, inabusit, la cuptor.
2 oua. Se pot pregati fierte, romanesti, omleta fara ulei.
0,5 l de lapte cu maxim 1,5% grasime.
50 g zahar
50 g branza slaba, de vaca.
100-150 g de paine de secara, ovaz sau alte cereale integrale. Este interzisa painea alba.
100 g cartofi. Se pot pregati fierti, copti, la gratar.
50 g unt

* Fructe si legume, in afara de prune, banane, pere si struguri. Este indicat sa fie consumate proaspete. Se pot face si compoturi, dar fara a depasi cele 50 g de zahar indicate. Sunt interzise fructele confiate sau uscate.
* Toate mesele se alatuiesc din aceste alimente, respectand cantitatile. Felul cum vor fi combinate depinde de gusturi, iar orarul meselor depinde de programul fiecaruia. Dar este indicat sa existe 3 mese si 2 gustari, zilnic.
* Seara nu se consuma fructe.
* Nu se inlocuiesc alimentele mentionate si nu se schimba cantitatile.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>