Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Legatura dintre trigliceride si colesterol

Legatura dintre trigliceride si colesterol

Legatura dintre trigliceride si colesterol

Analizele de laborator determina pe langa colesterol si nivelul de trigliceride din sange. Intre cele doua tipuri de grasimi (trigliceride si colesterol), exista o relatie de interdependenta: desi nivelul ridicat al unuia nu implica in mod obligatoriu cantitati crescute din celalalt, scaderea continutului de trigliceride pare a ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Trigliceridele sunt lipide mai simple care intra in compozitia grasimilor si au rol energetic. Cresterea lor este determinata de aceleasi cauze care produc si cresterea nivelului de lipide, respectiv colesterol total, dar trigliceridele in exces prezinta un risc mult mai mare pentru sclerozarea arterelor.

Valorile normale ale trigliceridelor se incadreaza intre 50-150 mg/100 ml. Trigliceridele sunt grasimile prezente in sange care provin, in principal, din alimentatie. Acestea apar mai ales in urma transformarii zaharurilor de catre ficat. La fel ca si excesul de colesterol, excesul de trigliceride ameninta sanatatea inimii si a arterelor, pentru ca favorizeaza formarea placilor de aterom. Acest lucru se observa in cazul consumului exagerat de zahar, alcool si tutun, precum si in cazul persoanelor obeze si/sau diabetice. Pentru unele femei, pilula anticonceptionala joaca un rol important in cresterea nivelului de trigliceride. In plus, exista niveluri crescute ale trigliceridelor de origine ereditara. Valoarea normala se situeaza sub 1,60 g/l.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>