Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Anularea unui mit: organismul uman produce singur colesterol

Anularea unui mit: organismul uman produce singur colesterol

Anularea unui mit: organismul uman produce singur colesterol

Organismul isi fabrica singur atat colesterol cat ii este necesar si nu are nevoie de nici un aport alimentar de colesterol.

Daca alimentele consumate contin o cantitate prea mare de grasimi, apar depunerile de colesterol pe vasele de sange. Depunerile de colesterol de pe vasele sangvine provoaca ingustarea arterelor. In final, se poate ajunge la ischemie, infarct miocardic si la AVC (accident vascular cerebral) pe fond de colesterol ridicat.

Zilnic, absorbim aproximativ 0,5 grame de colesterol, ceea ce inseamna 20%-30% colesterol in sange. Ficatul tolereaza fara probleme o cantitate zilnica de 1 pana la 2 grame de colesterol. Din moment ce organismul produce singur colesterol inseamna ca un nivel ridicat de colesterol este, in mare masura, innascut. Acest nivel de colesterol creste prin supragreutate, lipsa miscarii si prin diabet. Un om „contine“ aproximativ 145 grame de colesterol.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>