Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Sa vorbim despre dislipidemii, alimentatie sanatoasa si produse pentru scaderea colesterolului

Sa vorbim despre dislipidemii, alimentatie sanatoasa si produse pentru scaderea colesterolului

Sa merg sau nu la doctor? Este o intrebare pe care multi dintre noi ne-o punem atunci cand nu ne simtim bine. De multe ori, din pacate, fortati de societatea in care traim, uitam sa mai avem grija si de noi. Din lipsa de timp, amanam vizitele la doctor sau chiar le anulam. Intram apoi intr-un cabinet medical doar atunci cand starea in care ne aflam se inrautateste drastic. Mai grav este atunci cand afectiunile de care suferim sunt legate de inima.

Lucian Blaga spunea ca “Inima, cu bataile ei, aplauda existenta”. Cat adevar! Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial. Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anual se inregistreaza 17 milioane de decese, iar in urmatorii ani numarul va ajunge la 25 milioane. De cele mai multe ori sunt cauzate de un stil de viata nesanatos si de o alimentatie neechilibrata. La fel si dislipidemia, o afectiune care nu detemina manifestari clinice directe, dar reprezinta un factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare aterosclerotice.

Dislipidemiile reprezinta perturbarea metabolismului lipoproteinelor, al fractiunilor lipidice sanguine, in sensul unei productii crescute sau al unui deficit. In studiile clinice realizate de medicii specialisti din Romania, in anul 2006, cazurile de dislipidemie erau cele mai frecvente situatii intalnite de medici in practica de zi cu zi. In 2007, de exemplu, in Romania, dislipidemiile erau prezente la 46% din populatie. Ceea ce trebuie sa retineti este ca dislipidemiile nu vin singure. Obezitatea, diabetul si afectiunile cardiovasculare sunt strans legate de dislipidemii prin asa numitul “sindrom metabolic”.

Toate aceste afectiuni sunt influentate puternic de o alimentatie nesanatoasa. Invazia de produse de tip fast-food reprezinta pentru unii o solutie de a manca rapid. Trebuie sa ne gandim, insa, ca aceste produse sunt o bomba pentru organismul nostru. Continutul ridicat de grasimi din aceste alimente reprezinta o cale sigura de a ajunge pacient! Daca adaugam si sedentarismul, calea este batatorita pentru a deveni un client regulat al spitalelor. Astfel, preventia dislipidemiilor, dar si a altor afectiuni strans legate intre ele, este mult mai importanta decat tratamentul in sine. In cadrul acestui site ne propunem sa va oferim informatii importante despre ce inseamna dislipidemiile, despre cum putem sa prevenim si sa tratam aceasta boala, despre ce ar trebui sa mancam si ce nu.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>