Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Nuci, alune & compania – anti-colesterol

Nuci, alune & compania – anti-colesterol

Potrivit unei analize publicate in revista stiintifica americana “Archives of International Medicine”, o alimentatie echilibrata care cuprinde fructe uscate de genul nuci sau alune/migdale/fistic poate reduce semnificativ nivelul colesterolului LDL si al trigliceridelor din sange, informeaza site-ul TopSante (22 iunie).

Analiza a fost publicata de prof. Joan Sabate de la Universitatea Loma Linda, California, a fost finantata de The International Tree Nut Council Nutrition Research and Education Foundation si s-a bazat pe 25 de studii stiintifice efectuate intre 1992 si 2007 in 7 tari, pe un lot de 583 de participanti cu varste intre 19 si 86 de ani.

Analiza demonstreaza ca un consum zilnic de 67g de asemenea fructe, intr-o alimnetatie echilibrata, este asociat cu o scadere, in medie, cu 5,1% a nivelului colesterolului total, cu 7,4% a colesterolului LDL, cu 10,2% a nivelului de trigliceride la persoanele cu nivel ridicat al trigliceridelor.

Rezultatele au aratat ca scaderea procentuala a nivelului de colesterol este mai mare la subiectii cu nivelul de colesterol LDL cel mai ridicat fata de nivelul normal, la cei cu Indicele de Masa Corporala (IMC) mai mic decat al celorlalti subiecti, la subiectii cu regim alimentar occidental (colesterol total: -7,4%; colesterol LDL: -9,6%) fata de cei cu regim sarac in grasimi (-4,1% si -5%) sau cu regim mediteranean (-4,1% si -6%).

Nucile/alunele sunt bune si pentru inima, aportul lor nutritional amelioreaza functionarea vaselor de sange, controleaza nivelul glicemiei din sange, contribuie la controlul greutatii.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>