Scadere colesterol - scaderea colesterolului pe cale naturala

Un ajutor pentru reducerea tensiunii arteriale

Un ajutor pentru reducerea tensiunii arteriale

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat un nou medicament produs de compania Boehringer Ingelheim care asigură reducerea eficientă și semnificativă a tensiunii arteriale pe durata a 24 de ore, decizie confirmată şi de Comisia Europeană.

Aprobarea EMA vine după evaluarea studiilor clinice care au demonstrat reduceri semnificative ale tensiunii arteriale de până la 50 mmHg la pacienții hipertensivi cu risc suplimentar, precum cei obezi, cu sindrom metabolic sau diabet şi controlul eficient al tensiunii arteriale pe întreaga perioadă a 24 de ore pentru 82,7% dintre pacienți.

Astfel, acest medicament determină o reducere semnificativă a tensiunii arteriale pentru o vastă categorie de pacienți, precum pacienţi cu hipertensiune ușoară, moderată și severă. În mod aparte, combinația este eficientă la pacienții hipertensivi cu risc cardiovascular suplimentar, precum cei obezi, cu sindrom metabolic sau diabet.

Aprobarea de către Comisia Europeană vine după evaluarea a trei studii clinice pivot. În plus, rezultatele unui studiu recent dublu-orb, randomizat şi controlat, efectuat la pacienții cu hipertensiune arterială severă au arătat că acest medicament reduce tensiunea arterială sistolică cu o medie de aproape 50 mmHg. Această reducere puternică, observată la aproape jumătate din pacienți, este printre cele mai mari reduceri ale tensiunii arteriale obţinute în studiile antihipertensive.

Hipertensiunea arterială este principalul factor de risc cardiovascular și este responsabilă pentru mai multe decese decât orice alt factor, cum ar fi hipercolesterolemia, diabetul zaharat și fumatul. O analiză complexă a 61 de studii, care au înrolat aproximativ un milion de pacienţi sugerează că o reducere de 2 mmHg a tensiunii arteriale sistolice scade riscul de evenimente cardiovasculare severe, precum infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral, cu 7-10%.

Raspunde

XHTML: Puteti utiliza urmatoarele marcaje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>